Fitmate meting: maakt het geven van gerichter voedingsadvies mogelijk

Met de Fitmate meting meten we de rustmetabolisme in de praktijk, zie video voor de meting. Hiermee helpen we je op weg om inzicht te krijgen in de verbranding in calorieën in rust. Als we weten wat jouw verbranding in rust is, dan kunnen we een gerichtere voedingsadvies maken voor het afvallen/aankomen of voor het aankomen in de spiermassa of afvallen in vetmassa.

Om het rustmetabolisme zo nauwkeurig mogelijk te bepalen is het van belang dat de meting onder bepaalde omstandigheden wordt uitgevoerd. Voeding, roken en lichamelijke activiteit zijn van invloed op de ruststofwisseling. Daarom meten we nuchter, niet van tevoren roken, drinken van alcohol of koffie en geen fysieke inspanning. Dit levert de meest betrouwbare meetgegevens op. Deze meting duurt 25 minuten en de uitwerking van het voedingsadvies is ongeveer 20- 30 minuten. Het is mogelijk om de meting vroeg te plannen, zodat je daarna kan ontbijten.

De meting wordt gedeeltelijk of geheel vergoed door de verzekeraar, laat ons weten waar je verzekerd bent en we zullen dit bespreken.

Hoe kan ik jou helpen?

Met een gratis intake gesprek bij u thuis of op één van onze locaties

Diëtistenpraktijk Weekstartgezond is aangesloten bij het Kwaliteitregister Paramedici (KP) & het Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). De kwaliteit van de geleverde zorg wordt op deze wijze gewaarborgd.