Kinder- en zwangerschaps-dietetiek

Het draait allemaal om jouw leefstijl, waarin voeding zo’n 80% effect heeft!

Voeding heeft effect op de ontwikkeling en werking van de hormonen in het lichaam. Nier alleen de zwangerschapshormonen, maar ook insuline die zwangerschapsdiabetes veroorzaakt! In de praktijk is Rita Razooki gespecialiseerd in voedingsadvies bij PCOS, PMS, endometriose en bij fertiliteitstrajecten. Elisa de Lange geeft voedingsadviezen bij zwangerschap, zwangerschapsdiabetes, overgewicht/obesitas bij zwangerschap en bij gezonde voeding voor kinderen.

Voeding en kinderwens

Ondervoed, juist overgewicht of obesitas? Het heeft allemaal invloed op de hormoonhuishouding en dus ook op de kinderwens. Zowel bij man als bij vrouw! Veel onderzoeken gaande, maar nog niks zwart op wit over de invloed van voeding bij zwangerschap. Wel een duidelijke Monash richtlijn aanwezig waarin vele landen mensen helpen naar een gezonder gewicht voor een succesvolle zwangerschap. Rita Razooki is bestuurslid bij http://dietistvrouwenvruchtbaarheid.nl/ waarin ze samen met andere diëtisten een behandelprotocol opstellen over afvallen om de kans van zwangerschap te beïnvloeden. Dit gaat gepaard met aandacht voor voeding bij PCOS en bij hormonale disbalans. Hormonale disbalans is een groot factor hierbij!

Dit wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

Met een gratis intake gesprek bij u thuis of op één van onze locaties

Vergoeding aanvragen

 

voeding eiwitten

Kinderdiëtetiek

Beginnen bij de basis en jong geleerd is oud gedaan. Bij kinderen met een abnormale groeicurve kunnen veel factoren een rol spelen. Denk aan het slaappatroon, de thuissituatie, de eerder ondernomen pogingen en de medicatiegebruik. Hierdoor kan de structuur van de maaltijden en het type voedsel afwijken van het gezonde, waardoor het kind slechte voedingspatroon aanleert en in de toekomst eerder een chronische ziekte ontwikkelt.

In de praktijk houden we rekening met alle factoren en proberen we samen met kind en ouder de voedingspatroon stapsgewijs aan te passen.

Afspraak maken? Meer weten over de beste voeding voor, tijdens en na de zwangerschap?