• Tel: 010 - 3076688 | Email: info@weekstartgezond.nl

Voeding en COVID-19

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ondervoeding na herstel van Covid-19

Anderzijds bieden we voedingsadvies aan mensen die in de revalidatiesetting zijn gekomen na bijvoorbeeld een ziekenhuis of een Intensive Care opname. Hierbij wordt gedacht aan de ondervoede voedingstoestand met alle gevolgen van dien, ook voor het herstel. Samen met de cliënt zoeken we naar een passende voedingspatroon en bouwen we langzaam de oude voedingspatroon op. Let op: mensen met overgewicht en obesitas kunnen ook ondervoed zijn.

Recente aanwijzingen over voeding bij Covid-19

Wekelijks leren we via Webinars en cursussen over voeding en voedingsadvies bij het nieuwe Corona virus. Zo proberen we onze nieuws te bundelen in een video format en op de website te posten. Houd onze vlog pagina in de gaten.

  • Tot nu toe zijn er aanwijzingen dat visceraal buikvet een verband heeft met het oplopen van corona en een verband heeft met een moeilijk herstel (onderzocht bij IC patiënten).
  • Corona tast met name de longen aan, waardoor de bloedtoevoer in het lichaam met name naar de longen gaat. Hierdoor treden er spierverlies en maag- darmklachten op (zoals smaak- en reukverlies, misselijkheid en eetlust).
  • Mensen met een onderliggende (chronische) aandoening zoals hart- en vaatziekten en diabetes en COPD/astma lopen meer risico bij een moeilijk herstel van Corona. Ze kunnen overgewicht of obesitas hebben, maar toch ondervoed raken.
  • Er in ziekenhuizen en revalidatiecentra zelfs bij mensen met overgewicht/obesitas een sondevoeding wordt ingezet doordat mensen ondervoed raken en er spierafbraak plaatsvindt.

Dit wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

Met een gratis intake gesprek bij u thuis of op één van onze locaties

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.