Nieuws van weekstartgezond

Op Facebook en Instagram plaatsen we regelmatig nieuws en updates, onze facebook berichten vind je hieronder op de pagina. Enkele malen per jaar versturen we ook een nieuwsbrief met belangrijke updates. Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Volg weekstartgezond

Op de volgende social media kanalen kun je ons volgen:

Facebook Feed

Recente nieuwsberichten

Yay 🥳 Wij hebben wat te vieren. Rita, Maaike, Roos & Lara mogen zichzelf namelijk vanaf vandaag ACT-coach noemen. De afgelopen maand stond voor de dames namelijk in het teken van ontwikkelen, studeren en doorgroeien! Ze volgden een opleiding bij Heidi Stiegelis Academy, waarbij ze de basisprincipes van ACT leerden 📚 Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van therapie die gericht is op het vergroten van mentale flexibiliteit. In cliëntentaal betekent dit dat ACT je helpt om beter om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat je kunt leven op een manier die belangrijk voor je is. Het moedigt aan om emoties te accepteren in plaats van te vermijden, en om acties te ondernemen die in lijn zijn met je waarden ⭐ Wanneer het wordt toegepast op voedings- en leefstijldoelen, kan ACT helpen door: Bewustwording: Je leert bewust te zijn van je gedachten en gevoelens met betrekking tot voeding en levensstijl, zonder erdoor overmand te worden. Acceptatie: Je ontwikkelt een houding van acceptatie ten opzichte van moeilijkheden en weerstand die je kunt tegenkomen bij het veranderen van gewoonten. Waarden-gerichte actie: Je identificeert wat echt belangrijk voor je is op het gebied van gezondheid en levensstijl, en neemt stappen in overeenstemming met die waarden. Mindfulness: Je leert om in het moment aanwezig te zijn, wat kan helpen om bewuste keuzes te maken in plaats van automatische reacties. Kortom, ACT kan je ondersteunen bij het aangaan van de uitdagingen rond voedings- en leefstijldoelen door je te helpen flexibeler om te gaan met gedachten en emoties, en door je te motiveren om actie te ondernemen die in lijn is met wat voor jou écht belangrijk is 💪🏽✨ . . . . . #acceptanceandcommitmenttherapy #mentalhealth #mindfulness #mentalhealthawareness #act #therapy #psychology #acceptance #mentalhealthmatters #dietisten #selfcare #dietist #voeding #selfcompassion #nutrition #yoga #weightloss #selfacceptance #connection #values #therapistsofinstagram #afvallen #mentalhealthsupport #shinrinyoku #counseling #therapeuticphotography #quote #attachment #creativity

Yay 🥳 Wij hebben wat te vieren. Rita, Maaike, Roos & Lara mogen zichzelf namelijk vanaf vandaag ACT-coach noemen.

De afgelopen maand stond voor de dames namelijk in het teken van ontwikkelen, studeren en doorgroeien!
Ze volgden een opleiding bij Heidi Stiegelis Academy, waarbij ze de basisprincipes van ACT leerden 📚

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van therapie die gericht is op het vergroten van mentale flexibiliteit. In cliëntentaal betekent dit dat ACT je helpt om beter om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat je kunt leven op een manier die belangrijk voor je is. Het moedigt aan om emoties te accepteren in plaats van te vermijden, en om acties te ondernemen die in lijn zijn met je waarden ⭐

Wanneer het wordt toegepast op voedings- en leefstijldoelen, kan ACT helpen door:

Bewustwording: Je leert bewust te zijn van je gedachten en gevoelens met betrekking tot voeding en levensstijl, zonder erdoor overmand te worden.

Acceptatie: Je ontwikkelt een houding van acceptatie ten opzichte van moeilijkheden en weerstand die je kunt tegenkomen bij het veranderen van gewoonten.

Waarden-gerichte actie: Je identificeert wat echt belangrijk voor je is op het gebied van gezondheid en levensstijl, en neemt stappen in overeenstemming met die waarden.

Mindfulness: Je leert om in het moment aanwezig te zijn, wat kan helpen om bewuste keuzes te maken in plaats van automatische reacties.

Kortom, ACT kan je ondersteunen bij het aangaan van de uitdagingen rond voedings- en leefstijldoelen door je te helpen flexibeler om te gaan met gedachten en emoties, en door je te motiveren om actie te ondernemen die in lijn is met wat voor jou écht belangrijk is 💪🏽✨
.
.
.
.
.

#acceptanceandcommitmenttherapy #mentalhealth #mindfulness #mentalhealthawareness #act #therapy #psychology #acceptance #mentalhealthmatters #dietisten #selfcare #dietist #voeding #selfcompassion #nutrition #yoga #weightloss #selfacceptance #connection #values #therapistsofinstagram #afvallen #mentalhealthsupport #shinrinyoku #counseling #therapeuticphotography #quote #attachment #creativity
...

Welkom in de wereld van intermittent fasting, een trend die draait om slimme timing van eten en vasten ⏱️ Het is als de nieuwste hit in de voedingswereld, met beloften van gewichtsverlies en gezondheidsboosts 🔋Maar net als bij elke trend zijn er zowel voor- als nadelen. Voorstanders zweren bij een mogelijk verbeterde insulinegevoeligheid en mentale helderheid, terwijl er ook keerzijden kunnen zijn aan deze manier van leven. Denk aan mogelijke hongergevoelens en hormonale verstoringen. Voordat je je aan deze eetrevolutie waagt, is overleg met een diëtist slim. Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen periodes van vasten en eten. Populaire methoden zijn bijvoorbeeld het 16/8-schema (16 uur vasten, 8 uur eten) of het 5:2-schema (normaal eten gedurende vijf dagen, beperkte calorieën op twee niet-opeenvolgende dagen). ➕Insulinegevoeligheid: Intermittent fasting kan de insulinegevoeligheid verbeteren, wat gunstig is voor de regulatie van bloedsuiker en het risico op type 2 diabetes kan verminderen. ➕Groeihormoon: Er zijn studies die aangeven dat intermittent fasting de afgifte van groeihormoon kan stimuleren, wat belangrijk is voor metabolisme, spieropbouw en vetverbranding. ➕Gewichtsbeheer: Het kan helpen bij het reguleren van calorie-inname en gewichtsbeheer. ➖Stresshormonen: Vasten kan de afgifte van stresshormonen, zoals cortisol, verhogen. Hoewel dit normaal is tijdens vasten, kan het bij sommige mensen tot ongewenste stressreacties leiden. Vrouwelijke hormonen: Vrouwen kunnen verschillend reageren op vasten, en sommigen ervaren hormonale onbalans, menstruatieproblemen of verstoringen in de vruchtbaarheid. ➖Mogelijk hongergevoel: Sommige mensen ervaren honger, vooral in het begin. ➖Eetbuien: Er bestaat het risico op overeten na een vastenperiode. ➖Niet voor iedereen geschikt: Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met eetstoornissen of bepaalde medische aandoeningen. ➖Mogelijke tekorten: Onvoldoende voedingsstoffen in sommige vastenplannen kunnen leiden tot tekorten als het niet goed wordt uitgevoerd.

Welkom in de wereld van intermittent fasting, een trend die draait om slimme timing van eten en vasten ⏱️ Het is als de nieuwste hit in de voedingswereld, met beloften van gewichtsverlies en gezondheidsboosts 🔋Maar net als bij elke trend zijn er zowel voor- als nadelen. Voorstanders zweren bij een mogelijk verbeterde insulinegevoeligheid en mentale helderheid, terwijl er ook keerzijden kunnen zijn aan deze manier van leven. Denk aan mogelijke hongergevoelens en hormonale verstoringen. Voordat je je aan deze eetrevolutie waagt, is overleg met een diëtist slim.

Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen periodes van vasten en eten. Populaire methoden zijn bijvoorbeeld het 16/8-schema (16 uur vasten, 8 uur eten) of het 5:2-schema (normaal eten gedurende vijf dagen, beperkte calorieën op twee niet-opeenvolgende dagen).

➕Insulinegevoeligheid: Intermittent fasting kan de insulinegevoeligheid verbeteren, wat gunstig is voor de regulatie van bloedsuiker en het risico op type 2 diabetes kan verminderen.
➕Groeihormoon: Er zijn studies die aangeven dat intermittent fasting de afgifte van groeihormoon kan stimuleren, wat belangrijk is voor metabolisme, spieropbouw en vetverbranding.
➕Gewichtsbeheer: Het kan helpen bij het reguleren van calorie-inname en gewichtsbeheer.

➖Stresshormonen: Vasten kan de afgifte van stresshormonen, zoals cortisol, verhogen. Hoewel dit normaal is tijdens vasten, kan het bij sommige mensen tot ongewenste stressreacties leiden.
Vrouwelijke hormonen: Vrouwen kunnen verschillend reageren op vasten, en sommigen ervaren hormonale onbalans, menstruatieproblemen of verstoringen in de vruchtbaarheid.
➖Mogelijk hongergevoel: Sommige mensen ervaren honger, vooral in het begin.
➖Eetbuien: Er bestaat het risico op overeten na een vastenperiode.
➖Niet voor iedereen geschikt: Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met eetstoornissen of bepaalde medische aandoeningen.
➖Mogelijke tekorten: Onvoldoende voedingsstoffen in sommige vastenplannen kunnen leiden tot tekorten als het niet goed wordt uitgevoerd.
...

Seizoensgroenten! 🍂 Wij zijn dol op koken met producten uit het seizoen! Naast de heerlijke smaak die het geeft, is het ook nog eens een stuk duurzamer én beter voor je portemonnee. Diëtist Lara maakte afgelopen zondag deze heerlijke erwtensoep. In plaats van karbonade én rookworst werd er gekozen voor alleen extra magere rookworst. Lekker, snel én gezond! 😍 . . . . . . . #erwtensoep #snert #soep #food #lunch #winter #instafood #lekker #soup #genieten #erwtas #erwan #erwitte #takeaway #erwanne #lekkereten #rookworst #erwinxlevi #erwanditarmizi #erwinblumenfeld #erwinwurm #erwinsmithedit #afhalen #soeprecept #recept #eten #erwin #koffie #snertweer #winterkost

Seizoensgroenten! 🍂

Wij zijn dol op koken met producten uit het seizoen! Naast de heerlijke smaak die het geeft, is het ook nog eens een stuk duurzamer én beter voor je portemonnee.

Diëtist Lara maakte afgelopen zondag deze heerlijke erwtensoep. In plaats van karbonade én rookworst werd er gekozen voor alleen extra magere rookworst.

Lekker, snel én gezond! 😍
.
.
.
.
.
.
.

#erwtensoep #snert #soep #food #lunch #winter #instafood #lekker #soup #genieten #erwtas #erwan #erwitte #takeaway #erwanne #lekkereten #rookworst #erwinxlevi #erwanditarmizi #erwinblumenfeld #erwinwurm #erwinsmithedit #afhalen #soeprecept #recept #eten #erwin #koffie #snertweer #winterkost
...

Vele handen maken licht werk! 🤝🏽 Als diëtisten doen wij niets liever dan mensen in hun kracht zetten 🌱 En om die reden werken wij met alle liefde samen met andere zorgverleners of samenwerkingspartners! Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er tijdens de gesprekken bij de diëtist blijkt dat er meer ondersteuning nodig kan zijn op het gebied van de psyche 🧠 In dat geval hebben wij een signalerende functie en kunnen we jou helpen om in contact te komen met een geschikte hulpverlener. Of misschien heb jij wel vragen rondom het sportaanbod in de regio. In zo’n geval zouden we een gesprek bij een sportcoach tot stand kunnen brengen 🏓 Roos vertelt je daarnaast graag in welke gevallen wij nog meer samenwerken 💪🏽

Vele handen maken licht werk! 🤝🏽

Als diëtisten doen wij niets liever dan mensen in hun kracht zetten 🌱 En om die reden werken wij met alle liefde samen met andere zorgverleners of samenwerkingspartners!

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er tijdens de gesprekken bij de diëtist blijkt dat er meer ondersteuning nodig kan zijn op het gebied van de psyche 🧠 In dat geval hebben wij een signalerende functie en kunnen we jou helpen om in contact te komen met een geschikte hulpverlener.

Of misschien heb jij wel vragen rondom het sportaanbod in de regio. In zo’n geval zouden we een gesprek bij een sportcoach tot stand kunnen brengen 🏓

Roos vertelt je daarnaast graag in welke gevallen wij nog meer samenwerken 💪🏽
...

Bij WeekstartGezond kun je niet alleen terecht voor gericht voedingsadvies 🍏🥪 Naast een passie voor voeding delen wij namelijk ook een passie voor een gezonde leefstijl. Ons team bestaat momenteel uit 5 diëtisten en 1 leefstijlcoach. Vaak krijgen wij dan ook de vraag wat het verschil is tussen een diëtist en een leefstijlcoach. Rita vertelt jullie hier graag meer over en voor het gemak zullen we het hieronder nog eens bondig samenvatten 💪🏽 Een diëtist en een leefstijlcoach zijn beide professionals die streven naar een gezondere levensstijl, maar ze hebben verschillende specialisaties en benaderingen. Over het algemeen is een diëtist is voornamelijk gericht op voeding en voedselkeuzes. Wij hebben een diepgaande kennis van voedingsstoffen, voedingsmiddelen en diëten. We helpen je met het opstellen van een voedingsplan dat rekening houdt met je specifieke behoeften, zoals bij medische aandoeningen of gewichtsbeheersing. Ze kunnen je adviseren over wat je eet, portionering en dieetplanning. 📝 Een leefstijlcoach daarentegen kijkt naar de bredere context van je levensstijl. Zij richt zich op factoren zoals beweging, stressmanagement, slaapgewoonten en algeheel welzijn 🤸🏻‍♀️😴🧠 Onze leefstijlcoach helpt je bij het creëren van een gebalanceerde levensstijl die niet alleen voeding omvat, maar ook andere aspecten van gezondheid en welzijn. Zij biedt ondersteuning bij gedragsverandering en helpt je bij het stellen van doelen. Het team van WeekstartGezond bestaat uit gepassioneerde professionals, die het beste met jou voor hebben. Onze diëtisten delen de visie rondom een gezonde leefstijl en kijken dus ook verder dan voeding alleen. Beweging, slaap en ontspanning zijn dus ook zeker topics die centraal staan tijdens de dieetbehandeling. Want gezond eten gaat verder dan alleen maar kennis vergaren. Vind je ook niet? 🌸

Bij WeekstartGezond kun je niet alleen terecht voor gericht voedingsadvies 🍏🥪 Naast een passie voor voeding delen wij namelijk ook een passie voor een gezonde leefstijl. Ons team bestaat momenteel uit 5 diëtisten en 1 leefstijlcoach.

Vaak krijgen wij dan ook de vraag wat het verschil is tussen een diëtist en een leefstijlcoach. Rita vertelt jullie hier graag meer over en voor het gemak zullen we het hieronder nog eens bondig samenvatten 💪🏽

Een diëtist en een leefstijlcoach zijn beide professionals die streven naar een gezondere levensstijl, maar ze hebben verschillende specialisaties en benaderingen.

Over het algemeen is een diëtist is voornamelijk gericht op voeding en voedselkeuzes. Wij hebben een diepgaande kennis van voedingsstoffen, voedingsmiddelen en diëten. We helpen je met het opstellen van een voedingsplan dat rekening houdt met je specifieke behoeften, zoals bij medische aandoeningen of gewichtsbeheersing. Ze kunnen je adviseren over wat je eet, portionering en dieetplanning. 📝

Een leefstijlcoach daarentegen kijkt naar de bredere context van je levensstijl. Zij richt zich op factoren zoals beweging, stressmanagement, slaapgewoonten en algeheel welzijn 🤸🏻‍♀️😴🧠 Onze leefstijlcoach helpt je bij het creëren van een gebalanceerde levensstijl die niet alleen voeding omvat, maar ook andere aspecten van gezondheid en welzijn. Zij biedt ondersteuning bij gedragsverandering en helpt je bij het stellen van doelen.


Het team van WeekstartGezond bestaat uit gepassioneerde professionals, die het beste met jou voor hebben. Onze diëtisten delen de visie rondom een gezonde leefstijl en kijken dus ook verder dan voeding alleen. Beweging, slaap en ontspanning zijn dus ook zeker topics die centraal staan tijdens de dieetbehandeling. Want gezond eten gaat verder dan alleen maar kennis vergaren.

Vind je ook niet? 🌸
...

We ❤️ to make you more powerful! En daarom vertelt Lara je kort iets over een concept dat wel eens ter sprake komt tijdens één van de consulten in de praktijk. Het is een model dat jou kan helpen jouw persoonlijk leiderschap te vergroten, succesvol te zijn én verandering te bewerkstelligen 💪🏽 De ‘Cirkel van Betrokkenheid’ en de ‘Cirkel van Invloed’ zijn twee krachtige concepten die ons helpen om effectiever te navigeren in ons persoonlijke en professionele leven 🧭 De ‘Cirkel van Betrokkenheid’ omvat alles wat ons raakt, onze zorgen, wensen en interesses. Het is als de brede horizon van ons bewustzijn, waarin we ons bewust zijn van talloze aspecten van ons leven. Echter, lang niet alles in deze cirkel kunnen we beïnvloeden 🧠 Dat brengt ons bij de ‘Cirkel van Invloed’. Deze cirkel is kleiner en bevat datgene waar we daadwerkelijk controle over hebben. Hier vinden we onze acties, keuzes en gedrag. Het is de plek waar we verandering teweeg kunnen brengen en doelen kunnen bereiken 🎯 De sleutel tot succes en persoonlijke groei is om je Cirkel van Invloed te vergroten en je Cirkel van Betrokkenheid te begrijpen en te accepteren. Door je te concentreren op de dingen waar je invloed op hebt, kun je stap voor stap je betrokkenheid vergroten en je leven in de door jou gewenste richting sturen. Kortom, de Cirkel van Betrokkenheid en de Cirkel van Invloed herinneren ons eraan dat we niet alles kunnen beheersen, maar wel de kracht hebben om onze eigen keuzes te maken en onze eigen bestemming te vormen. Kun jij ook wel een steuntje in de rug gebruiken als het aankomt op het bereiken van jouw doelen omtrent voeding, leefstijl of beweging? Wij coachen jou met alle liefde richting jouw idealen! ✨

We ❤️ to make you more powerful!

En daarom vertelt Lara je kort iets over een concept dat wel eens ter sprake komt tijdens één van de consulten in de praktijk. Het is een model dat jou kan helpen jouw persoonlijk leiderschap te vergroten, succesvol te zijn én verandering te bewerkstelligen 💪🏽

De ‘Cirkel van Betrokkenheid’ en de ‘Cirkel van Invloed’ zijn twee krachtige concepten die ons helpen om effectiever te navigeren in ons persoonlijke en professionele leven 🧭

De ‘Cirkel van Betrokkenheid’ omvat alles wat ons raakt, onze zorgen, wensen en interesses. Het is als de brede horizon van ons bewustzijn, waarin we ons bewust zijn van talloze aspecten van ons leven. Echter, lang niet alles in deze cirkel kunnen we beïnvloeden 🧠

Dat brengt ons bij de ‘Cirkel van Invloed’. Deze cirkel is kleiner en bevat datgene waar we daadwerkelijk controle over hebben. Hier vinden we onze acties, keuzes en gedrag. Het is de plek waar we verandering teweeg kunnen brengen en doelen kunnen bereiken 🎯

De sleutel tot succes en persoonlijke groei is om je Cirkel van Invloed te vergroten en je Cirkel van Betrokkenheid te begrijpen en te accepteren. Door je te concentreren op de dingen waar je invloed op hebt, kun je stap voor stap je betrokkenheid vergroten en je leven in de door jou gewenste richting sturen.

Kortom, de Cirkel van Betrokkenheid en de Cirkel van Invloed herinneren ons eraan dat we niet alles kunnen beheersen, maar wel de kracht hebben om onze eigen keuzes te maken en onze eigen bestemming te vormen.

Kun jij ook wel een steuntje in de rug gebruiken als het aankomt op het bereiken van jouw doelen omtrent voeding, leefstijl of beweging? Wij coachen jou met alle liefde richting jouw idealen! ✨
...

De Nutri-Score is als een magische toverstaf op voedseletiketten die je helpt de geheime code van gezonde voeding te ontrafelen 🔠 Het is ontworpen om je in een oogopslag 👀 te laten zien hoe voedzaam een product is, alsof het een stoplicht is voor je boodschappenlijstje🚦 Maar, zoals bij elke toverkracht, heeft Nutri-Score zowel zijn betoverende voordelen als enkele mysterieuze uitdagingen. Laten we eens kijken naar de wonderen en de mysterie van Nutri-Score. Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij de voor- en nadelen tegenover elkaar afgewogen. Voordelen 👍🏽 ✅ Eenvoudig te begrijpen: Nutri-Score maakt het gemakkelijk om te zien hoe gezond een product is. Het is als een stoplichtsysteem met groen (gezond), geel (gematigd), en rood (minder gezond). ✅ Vergelijking tussen producten: Je kunt snel producten met elkaar vergelijken en kiezen voor gezondere opties. ✅ Aanmoediging van gezondere keuzes: Het kan consumenten aanmoedigen om gezondere voedingsmiddelen te kiezen, wat kan helpen bij het bevorderen van een gezonder dieet. Nadelen 👎🏽 ❗Sommige producten worden benadeeld: De Nutri-Score houdt geen rekening met de voedingswaarde van sommige gezonde voedingsmiddelen, zoals noten en olijfolie, en kan ze als minder gezond bestempelen. ❗Beperkte voedingswaarde-informatie: Nutri-Score geeft geen gedetailleerde informatie over de voedingsstoffen in een product. Het kan belangrijke voedingsstoffen over het hoofd zien. ❗Optioneel voor fabrikanten: Het gebruik van Nutri-Score is vrijwillig voor fabrikanten, dus niet alle producten dragen het label, wat het moeilijker kan maken om gezondere keuzes te maken. In het kort is Nutri-Score een manier om snel de voedingswaarde van voedingsmiddelen te begrijpen, maar het heeft enkele beperkingen, met name met betrekking tot de beoordeling van bepaalde voedingsmiddelen en de vrijwillige deelname van fabrikanten. Ons advies is dan ook altijd om liever de ingrediëntenlijst te checken of natuurlijk een diëtist in te schakelen als je er zelf niet uitkomt. Wij denken graag met je mee! Plan nu bijvoorbeeld een intakegesprek in als je merkt dat je iemand naast je wil hebben die met je meedenkt 👩🏻‍⚕️

De Nutri-Score is als een magische toverstaf op voedseletiketten die je helpt de geheime code van gezonde voeding te ontrafelen 🔠 Het is ontworpen om je in een oogopslag 👀 te laten zien hoe voedzaam een product is, alsof het een stoplicht is voor je boodschappenlijstje🚦 Maar, zoals bij elke toverkracht, heeft Nutri-Score zowel zijn betoverende voordelen als enkele mysterieuze uitdagingen. Laten we eens kijken naar de wonderen en de mysterie van Nutri-Score.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij de voor- en nadelen tegenover elkaar afgewogen.

Voordelen 👍🏽

✅ Eenvoudig te begrijpen: Nutri-Score maakt het gemakkelijk om te zien hoe gezond een product is. Het is als een stoplichtsysteem met groen (gezond), geel (gematigd), en rood (minder gezond).
✅ Vergelijking tussen producten: Je kunt snel producten met elkaar vergelijken en kiezen voor gezondere opties.
✅ Aanmoediging van gezondere keuzes: Het kan consumenten aanmoedigen om gezondere voedingsmiddelen te kiezen, wat kan helpen bij het bevorderen van een gezonder dieet.

Nadelen 👎🏽

❗Sommige producten worden benadeeld: De Nutri-Score houdt geen rekening met de voedingswaarde van sommige gezonde voedingsmiddelen, zoals noten en olijfolie, en kan ze als minder gezond bestempelen.
❗Beperkte voedingswaarde-informatie: Nutri-Score geeft geen gedetailleerde informatie over de voedingsstoffen in een product. Het kan belangrijke voedingsstoffen over het hoofd zien.
❗Optioneel voor fabrikanten: Het gebruik van Nutri-Score is vrijwillig voor fabrikanten, dus niet alle producten dragen het label, wat het moeilijker kan maken om gezondere keuzes te maken.

In het kort is Nutri-Score een manier om snel de voedingswaarde van voedingsmiddelen te begrijpen, maar het heeft enkele beperkingen, met name met betrekking tot de beoordeling van bepaalde voedingsmiddelen en de vrijwillige deelname van fabrikanten. Ons advies is dan ook altijd om liever de ingrediëntenlijst te checken of natuurlijk een diëtist in te schakelen als je er zelf niet uitkomt.

Wij denken graag met je mee! Plan nu bijvoorbeeld een intakegesprek in als je merkt dat je iemand naast je wil hebben die met je meedenkt 👩🏻‍⚕️
...

Hoe leuk is dat? Wij hebben er een nieuwe teamlid bij, sinds juli kun je stagiair Vera tegenkomen bij ons in de praktijk 👋🏻 Wie ze is, wat ze doet én waar ze blij van wordt vertelt ze jullie graag zelf.⁠ ⁠ Hoi! Mijn naam is Vera en ik zit momenteel in jaar 3 van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Mijn droom is om diëtist te worden en het liefst mijn eigen praktijk te beginnen. Als kind had ik al een interesse voor voeding en ik vind het erg leuk om hier steeds meer over te leren. Ik haal er voldoening uit om deze kennis aan anderen over te dragen en om mensen te helpen 🤩⁠ ⁠ In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool en naar dansles, en ook vind ik het leuk om te wandelen. Verder hou ik van skaten, piano spelen en schilderen💃🏻🛼🎹⁠ ⁠ Sinds kort loop ik stage bij diëtistengroep WeekstartGezond en ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik kijk mee tijdens cliëntenspreekuren en uiteindelijk ga ik ook leren om zelf cliënten te begeleiden.⁠ ⁠ Wanneer zie ik jou op mijn spreekuur?⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #dietist #afvallen #gezondeten #gezondheid #gezond #voeding #dieet #gezondevoeding #voedingsadvies #healthylifestyle #di #food #gezondeleefstijl #healthyfood #tist #gezondafvallen #voedingscoach #leefstijlcoach #leefstijl #healthy #foodie #afvallenzonderdieet #gezondleven #ikbendietist #lifestyle #health #dietiste #g #nutrition #voedingsdeskundige

Hoe leuk is dat? Wij hebben er een nieuwe teamlid bij, sinds juli kun je stagiair Vera tegenkomen bij ons in de praktijk 👋🏻 Wie ze is, wat ze doet én waar ze blij van wordt vertelt ze jullie graag zelf.⁠

Hoi! Mijn naam is Vera en ik zit momenteel in jaar 3 van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Mijn droom is om diëtist te worden en het liefst mijn eigen praktijk te beginnen. Als kind had ik al een interesse voor voeding en ik vind het erg leuk om hier steeds meer over te leren. Ik haal er voldoening uit om deze kennis aan anderen over te dragen en om mensen te helpen 🤩⁠

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool en naar dansles, en ook vind ik het leuk om te wandelen. Verder hou ik van skaten, piano spelen en schilderen💃🏻🛼🎹⁠

Sinds kort loop ik stage bij diëtistengroep WeekstartGezond en ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik kijk mee tijdens cliëntenspreekuren en uiteindelijk ga ik ook leren om zelf cliënten te begeleiden.⁠

Wanneer zie ik jou op mijn spreekuur?⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#dietist #afvallen #gezondeten #gezondheid #gezond #voeding #dieet #gezondevoeding #voedingsadvies #healthylifestyle #di #food #gezondeleefstijl #healthyfood #tist #gezondafvallen #voedingscoach #leefstijlcoach #leefstijl #healthy #foodie #afvallenzonderdieet #gezondleven #ikbendietist #lifestyle #health #dietiste #g #nutrition #voedingsdeskundige
...

Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is als die onvoorspelbare gast op een feestje die altijd voor wat opschudding zorgt. Deze koppige darmstoornis kan behoorlijk ondeugend zijn, maar er is hoop - de diëtist is hier om te helpen! 🆘 De ster van de show bij PDS is vaak buikpijn en een opgeblazen gevoel. Het lijkt wel alsof je eigen buik een beetje in de war is 😵‍💫 Maar wanneer de diëtist op het toneel verschijnt, kan deze je helpen bij het identificeren van voedingsmiddelen die jouw buik in de war brengen en die vermijden. Wat betreft de onvoorspelbare stoelgang, sommigen hebben last van diarree terwijl anderen vastzitten met obstipatie/verstopping 💩 En laten we het niet vergeten, winderigheid en dat gevoel van ‘onvolledige lediging’. Dat zijn ook onderdelen van de PDS-show. Het fijne aan de diëtist is dat wij de rol van de regisseur op ons nemen in jouw PDS-verhaal. We kunnen je helpen de juiste voedingskeuzes te maken, symptomen te beheersen en je weer in controle te laten voelen. 1️⃣ Meestal doen we dit door eerst jouw voedingspatroon globaal door te nemen en te onderzoeken welke producten mogelijke triggers voor je zijn. Een aantal veelvoorkomende onrustzaaiers zijn bijvoorbeeld; koolsoorten, uien, knoflook en soms kan het zo zijn dat lactose niet helemaal goed verteerd wordt. Mocht er geen duidelijk aanknopingspunt zijn? Dan vragen we jou een voedingsdagboekje bij te houden zodat we een meer gedetailleerd beeld krijgen van de producten die je dagelijks tot je neemt en laten we je een klachtenscoreformulier invullen 📝 Mocht jij er zelf niet uitkomen? Loop dan gerust even binnen bij ons hoofdkantoor aan het Stadserf, of neem contact op via 010-3076688 ☎️

Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is als die onvoorspelbare gast op een feestje die altijd voor wat opschudding zorgt. Deze koppige darmstoornis kan behoorlijk ondeugend zijn, maar er is hoop - de diëtist is hier om te helpen! 🆘

De ster van de show bij PDS is vaak buikpijn en een opgeblazen gevoel. Het lijkt wel alsof je eigen buik een beetje in de war is 😵‍💫 Maar wanneer de diëtist op het toneel verschijnt, kan deze je helpen bij het identificeren van voedingsmiddelen die jouw buik in de war brengen en die vermijden.

Wat betreft de onvoorspelbare stoelgang, sommigen hebben last van diarree terwijl anderen vastzitten met obstipatie/verstopping 💩 En laten we het niet vergeten, winderigheid en dat gevoel van ‘onvolledige lediging’. Dat zijn ook onderdelen van de PDS-show.

Het fijne aan de diëtist is dat wij de rol van de regisseur op ons nemen in jouw PDS-verhaal. We kunnen je helpen de juiste voedingskeuzes te maken, symptomen te beheersen en je weer in controle te laten voelen.

1️⃣ Meestal doen we dit door eerst jouw voedingspatroon globaal door te nemen en te onderzoeken welke producten mogelijke triggers voor je zijn. Een aantal veelvoorkomende onrustzaaiers zijn bijvoorbeeld; koolsoorten, uien, knoflook en soms kan het zo zijn dat lactose niet helemaal goed verteerd wordt.

Mocht er geen duidelijk aanknopingspunt zijn? Dan vragen we jou een voedingsdagboekje bij te houden zodat we een meer gedetailleerd beeld krijgen van de producten die je dagelijks tot je neemt en laten we je een klachtenscoreformulier invullen 📝

Mocht jij er zelf niet uitkomen? Loop dan gerust even binnen bij ons hoofdkantoor aan het Stadserf, of neem contact op via 010-3076688 ☎️
...

Boodschappen doen voor een gezonde leefstijl begint met een plan. Dus voordat je dat winkelwagentje de gangpaden in laat rollen, ga je thuis even zitten met een notitieblok en pen. Het is tijd om je boodschappenlijstje te maken! 📝 Op dat lijstje staan je gezonde bondgenoten. Groenten en fruit moeten bovenaan staan. Denk aan kleurrijke paprika’s, knapperige wortels, en sappige appels. Ze zijn niet alleen lekker, maar zitten boordevol voedingsstoffen 🍎🫑🥕🍌 Vervolgens, denk aan mager eiwit. Kipfilet, kalkoen, vis en ei zijn geweldige keuzes. Ze helpen je spieren te versterken en houden je langer verzadigd 🥚🐠 Ook volkoren producten verdienen een plekje op je lijstje. Havermout, volkoren brood en bruine rijst zijn rijk aan vezels en geven je energie voor de hele dag 🌾 Nu komt de uitdaging: blijf gefocust 🧠 Terwijl je door de winkel loopt, kunnen verleidelijke snacks en suikerige lekkernijen je proberen te verleiden. 🍫🍭🍪🥤Herinner jezelf eraan waarom je hier bent - voor een gezondere leefstijl! Een tip 💡winkel aan de buitenkant van de supermarkt. Hier vind je meestal de verse producten. Het zijn de gangpaden in het midden waar de bewerkte en calorierijke verleidingen liggen. En tot slot, wees flexibel ⚖️ Af en toe wat lekkers is prima, maar laat het niet de overhand nemen. Wees trots op jezelf voor het maken van gezonde keuzes. Dus, met je boodschappenlijstje als je kompas 🧭 🛒 ga je vol vertrouwen de supermarkt in. Je bent op weg naar een gezonde leefstijl en elke keuze die je maakt, brengt je dichter bij dat doel. Go for it! 💪🏽

Boodschappen doen voor een gezonde leefstijl begint met een plan. Dus voordat je dat winkelwagentje de gangpaden in laat rollen, ga je thuis even zitten met een notitieblok en pen. Het is tijd om je boodschappenlijstje te maken! 📝

Op dat lijstje staan je gezonde bondgenoten. Groenten en fruit moeten bovenaan staan. Denk aan kleurrijke paprika’s, knapperige wortels, en sappige appels. Ze zijn niet alleen lekker, maar zitten boordevol voedingsstoffen 🍎🫑🥕🍌

Vervolgens, denk aan mager eiwit. Kipfilet, kalkoen, vis en ei zijn geweldige keuzes. Ze helpen je spieren te versterken en houden je langer verzadigd 🥚🐠

Ook volkoren producten verdienen een plekje op je lijstje. Havermout, volkoren brood en bruine rijst zijn rijk aan vezels en geven je energie voor de hele dag 🌾

Nu komt de uitdaging: blijf gefocust 🧠 Terwijl je door de winkel loopt, kunnen verleidelijke snacks en suikerige lekkernijen je proberen te verleiden. 🍫🍭🍪🥤Herinner jezelf eraan waarom je hier bent - voor een gezondere leefstijl!

Een tip 💡winkel aan de buitenkant van de supermarkt. Hier vind je meestal de verse producten. Het zijn de gangpaden in het midden waar de bewerkte en calorierijke verleidingen liggen.

En tot slot, wees flexibel ⚖️ Af en toe wat lekkers is prima, maar laat het niet de overhand nemen. Wees trots op jezelf voor het maken van gezonde keuzes.

Dus, met je boodschappenlijstje als je kompas 🧭 🛒 ga je vol vertrouwen de supermarkt in.

Je bent op weg naar een gezonde leefstijl en elke keuze die je maakt, brengt je dichter bij dat doel. Go for it! 💪🏽
...

Hey jij daar! 🙋🏻‍♀️ Wist je dat een goede nachtrust 💤 net zo belangrijk is als een uitgebalanceerd voedingspatroon als het aankomt op het verliezen van kilo’s? Een goede nachtrust verbetert 📈namelijk de gevoeligheid voor insuline in het lichaam én verlaagt 📉 daarnaast de cortisolniveau’s. Insuline is het hormoon dat ervoor zorgt dat koolhydraten in glucose wordt omgezet, zodat het in de juiste cellen terecht komt. Cortisol daarentegen, is het stresshormoon. Door het cortisol en de verhoogde adrenaline in je lichaam wordt de stofwisseling versneld en gaat je hartslag omhoog. Hierdoor is jouw lichaam in staat meer calorieën te verbranden. Je kunt je dus wel voorstellen dat een disbalans in deze twee belangrijke hormonen kan zorgen voor schommelingen ⚖️ binnen de bloedsuikerspiegel. Het gevolg hiervan? Cravings, moodswings en een verstoorde energiebalans 🪫 Hoe dat precies zit, vertellen we je graag tijdens een consult in de praktijk.

Hey jij daar! 🙋🏻‍♀️

Wist je dat een goede nachtrust 💤 net zo belangrijk is als een uitgebalanceerd voedingspatroon als het aankomt op het verliezen van kilo’s?

Een goede nachtrust verbetert 📈namelijk de gevoeligheid voor insuline in het lichaam én verlaagt 📉 daarnaast de cortisolniveau’s.

Insuline is het hormoon dat ervoor zorgt dat koolhydraten in glucose wordt omgezet, zodat het in de juiste cellen terecht komt. Cortisol daarentegen, is het stresshormoon. Door het cortisol en de verhoogde adrenaline in je lichaam wordt de stofwisseling versneld en gaat je hartslag omhoog. Hierdoor is jouw lichaam in staat meer calorieën te verbranden.

Je kunt je dus wel voorstellen dat een disbalans in deze twee belangrijke hormonen kan zorgen voor schommelingen ⚖️ binnen de bloedsuikerspiegel.

Het gevolg hiervan? Cravings, moodswings en een verstoorde energiebalans 🪫

Hoe dat precies zit, vertellen we je graag tijdens een consult in de praktijk.
...